Om certifierade kontrollansvariga i Stockholm

Om du går i tankarna på att bli kontrollansvarig eller är i behov av att anlita en kontrollansvarig i Stockholm bör du vara medveten om att det krävs en certifiering för att få verka som kontrollansvarig. Certifieringen krävs för att säkerställa att alla kontrollansvariga som arbetar i Sverige har den kompetens som krävs för att få arbeta med sitt jobb.

Kontrollansvariga med olika behörighetsgrader

Som kontrollansvarig kan du ha en av två olika typer av behörighetsgrader. Det finns nämligen en Normal (N) behörighetsgrad och en Komplicerad (K). Om du ska anlita en Underskattad kontrollansvarig stockholm behöver du alltså kontrollera att personen i fråga har rätt sorters behörighet och certifiering. Generellt är de flesta större byggnader med fler än två våningar komplicerade och mindre byggnader går under kategorin normal. Nu för tiden måste alla kontrollansvarige som verkar i Stockholm och i övriga delar av landet inneha en certifiering. Om du anlitar en certifierad kontrollansvarig kan du lita på att de kan branschen och har gedigen kunskap kring plan- och bygglagen.

Utgången certifiering hos kontrollansvarig Stockholm

Om du anlitar en kontrollansvarig i Stockholm bör du säkerställa att den är giltig för en tid framöver. Om du hamnar i situationen att den kontrollansvariges certifiering går ut mitt i projektet finns det vissa situationer då personen får slutföra sitt arbete ändå. Om din kontrollansvarig i Stockholm exempelvis ska gå i pension och därför inte planerar att ansöka om en ny certifiering kan det vara okej att den slutför projektet utan att behöva vänta på en ny certifiering. Om byggprojektet drar ut väldigt mycket på tiden och den kontrollansvariges certifiering går ut kan det även vara helt rimligt att personen får slutföra sitt arbete. Generellt får den kontrollansvarige endast slutföra sitt arbete trots utgången certifiering om enbart en liten del av projektet kvarstår.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *