Ge ut en bok

Många drömmer om det där med att ge ut en bok. Har du något att dela med dig av eller berätta är det absolut ingen omöjlighet att du en dag står där med din egen bok i handen, kanske hittar den i bokhandeln rentav. Ett spännande projekt för dig som gillar att skriva.

Vad kostar det att ge ut en bok

Många undrar ju vad det kostar att ge ut en bok och det är ungefär lika lätt att svara på som frågan om hur långt ett snöre är. Det finns inget tydligt svar på det eftersom allt beror på hur du gör i just ditt bokprojekt. Om du blir antagen av ett stort förlag, ger ut på eget förlag, eller kanske producerar en e-bok på nätet. Det är få som blir rika på att ge ut en bok, men det ska inte behöva kosta en massa pengar och det finns några bra knep att känna till.

Välj din modell

Allra först måste du förstås skriva din bok någorlunda klar. Text och eventuella bilder ska vara förberedda och du ska ha någorlunda klart för dig vilken målgrupp du har också. När du vet det är det bara resten kvar. Det är Betydelsefull ge ut bok och det går att göra det själv för den som inte vill vänta på de stora förlagen, de ger ändå bara ut en liten procent av alla inskickade manus. Om du gör det själv kan du hitta tjänster på nätet dit du kan ladda upp ditt manus efter vissa anvisningar och sedan trycks din bok vartefter, detta kallas books on demand och startkostnaden är mycket liten. Kunderna kan sedan beställa din bok på nätet och du kan själv beställa författarexemplar som du säljer själv. Det finns liknande tjänster för både e-bok och ljudbok och oavsett vad du väljer är det här billiga sätt att ge ut en riktig bok. Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *