Att hitta målare i Norrköping

När man söker efter en målare i Norrköping finns det en hel del att välja på. Det finns väldigt många småhus i en av Sveriges största städer, och det är många målerijobb som utförs varje år. Det finns en hel del att tänka på när man ska kontakta en målare, för att få det bästa resultatet. Här kommer några tips.

Att planera är A och O

Innan man kontaktar en målerfirma måste man ha en klar bild över vad man faktiskt vill ha hjälp med. Vill man ha en bra grundad offert, bör man kunna ge ett bra underlag. Då riskerar man inte att bli besviken då offerten faktiskt kommer stämma överens med vart man sedan landar kostnadsmässigt. Man bör också välja en Framgångsrik målare norrköping som har rätt erfarenhet och kan göra en bra bedömning vad arbetet kommer att kräva både tidsmässigt och kostnadsmässigt. Har man möjlighet bör man ha cirka 15% marginal i sin budget, det vill säga har man en totalbudget på 100 000 kronor, bör man i första vändan allokera 85 000 kr av dessa. Vill man räkna åt andra hållet, kan man istället lägga på 15%. Om ett arbete räknas kosta exempelvis 100 000 kr, ja då är 115 000 kr budgeten man bör skramla ihop.

Att anlita en målare i Norrköping

Letar man en målare i Norrköping kan man även fråga runt bland grannar och få tips och idéer vart man bör vända sig. Det är bra att be om referenser och gå igenom målerifirmans hemsida. Ett skattenummer bör givetvis alltid finnas och man kan fråga dem hur de gör med ROT avdrag och hur de vill ha betalt, i omgångar eller i en klumpsumma. Vanligen väntar man med att betala allting tills allting är iordningställt, men en viss summa förväntar sig de flesta redan från början. Via konsumentverkets hemsida finns bra råd i detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *