Weekly News

Pär Bergsten, grundare och VD för H&D Wireless AB Annons

Smart positionering revolutionerar industrin

H&D Wireless är en svensk leverantör av tjänster inom Internet of Things (IoT), moln- och plattformssystem. Hittills har man levererat 1 100 000 trådlösa produkter för IoT, M2M-lösningar över hela världen och börsintroduktion på Nasdaq First North är planerad till den 7 juni 2017. 

"Det vi lanserar nu är framtiden."

Företaget ligger i framkant med sina Real Time Location Services (RLTS) och nu har man utvecklat ett sätt att använda denna tjänst som ökar affärsnyttan och möjligheterna till effektivitetshöjningar för kunderna. 

För de flesta industrier transporteras olika delar som skall monteras i förpackningar, till exempel på rackar eller pallar, returbara transportemballage, (RTP). Dessa används i hela leveranskedjan för att sedan, efter tömning, återvända till början av kedjan igen och kan i vissa branscher har ett värde av miljontals USD. De stora utmaningarna med RTP är den manuella hanteringen och tiden som tillbringas för att leta efter dem, samt att de genererar produktionsstopp och ett långsammare flöde.
– Nu lanserar vi GEPS for Industry – en världsledande RTLS-lösning inom industriell IoT för positioneringstjänster av RTP, berättar Pär Bergsten, grundare och VD för H&D Wireless AB.

GEPS for Industry är speciellt framtagen för att lösa problemet med bristen på realtidsinformation mellan fysiska objekt i processen och affärssystemet genom att digitalisera hanteringssystem och visualisering inom den globala tillverkningsindustrin. Detta går att applicera på till exempel hantering av varor, flaskhalsar inom produktionen, ojämnt produktionsflöde och oväntade maskinavbrott. Med smart positionering kan man se precis var personer eller föremål befinner sig med meterprecision. Genom att lokalisera rackar och lastpallar kan man avsevärt förbättra flödet i fabrikerna, och på så vis skapa bättre ordning och därmed öka produktionen avsevärt. Företaget vill lyfta fram tjänsten som är tänkt att användas inom industri och retail. Det nya systemet för positionering kommer att säljas som en tjänst integrerat med affärssystemet.

– Systemet stöder flera trådlösa tekniker som UWB, BLE, RFID och Wi-Fi, som kombinerat med dataanalys och artificiell intelligens kan identifiera gaffeltruckar, varor, människor, produkter och arbetsprocesser. Det gör det möjligt för medarbetare och ledning att följa affärsutvecklingen, och identifiera tveksamheter innan de blir till problem. Det vi lanserar nu är framtiden, avslutar Pär.


Dela artikeln

Journalist

Anna Bjärenäs

Fler artiklar