Weekly News

IT

Nya beteenden ger nya jobb

IT-specialister har förändrat sitt beteende på arbetsmarknaden. I stället för att själva aktivt söka jobb har de i större utsträckning börjat förvänta sig att bli kontaktade, det vill säga headhuntade. Det är med den bakgrunden som jobbasajten Jobshark startade.

– Vi fick idén när vi själva sökte personal. Därför skapade vi en tjänst som fokuserar på uppsökande arbete, helt specialiserad på IT, säger Anders Persson, grundare.

En annan viktigt faktor för Jobshark är snabba och effektiva rekryteringsprocesser.

– Vi har hittat en bra process för att snabbt och effektivt hitta och kvalificera kandidater och har dessutom skapat ett enkelt och lättanvänt gränssnitt för kommunikationen mellan oss, arbetsgivaren och kandidaten. Via vår plattform kan vi direkt lämna över kandidater till arbetsgivaren.

– Plattformen är dessutom integrerad med LinkedIn, där 80 procent av Sveriges IT-specialister är aktiva, vilket bland annat gör att man kan skapa ett CV med en enkel knapptryckning. Resultatet bli en snabbare och mer kostnadseffektiv rekrytering, säger Anders Persson.

Jobshark har också nyligen genomfört en undersökning av vad IT-specialister efterfrågar mest hos en potentiell arbetsgivare. Resultatet var något av en aha-upplevelse, menar Anders Persson.

– Möjlighet att utvecklas med stimulerande arbetsuppgifter visade sig vara viktigare är högre lön.

Dela artikeln

Journalist

Jenny Nirfalk

Fler artiklar