Weekly News

IT-företaget som utmanar sina kunder


Öppenhet och lyhördhet för kundernas verksamhet och verkliga behov. Det är styrkan hos IT-bolaget Elicit i Malmö.
– Varför ska ni ha det här? Det är nästan alltid den första fråga vi ställer till våra uppdragsgivare, säger Ilona Kiebler. Det är lite utmanande, men det brukar resultera i en givande diskussion som med vår rådgivning och erfarenhet leder fram till en lösning som är utvecklad för just det företaget.

Ilona Kiebler är VD för Elicit Syd som funnits i Malmö sedan 2013.
– För oss är det viktigt att leverera smarta IT-lösningar som ger ett mervärde. Det kan vara allt från att effektivisera den befintliga verksamheten och öka lönsamheten till att skapa förutsättningar för nya affärsområden, allt baserat på kreativitet och hög kvalitet.

Att affärsmodellen fungerar och uppskattas råder inget tvivel om.
– Vi har långa relationer med våra kunder och finns där som deras partner i frågor som gäller digitalisering. När man lär känna och får förtroende för varandra förstår man också de verkliga behov som finns, fortsätter Ilona Kiebler. Därför jobbar vi alltid nära VD, IT-chef och ledningsgrupp.
– Vi får ofta höra att vi är pragmatiska. Det är kopplat till vår höga leveransfokus och vår tanke att tempo gör skillnad, något som uppskattas. Dessutom ser många det som positivt att vi kan hjälpa till med val och upphandling av färdiga IT system då vi är helt neutrala inför valet av leverantör. Det gäller i de fall där vi kommit fram till att det inte är lönsamt för kunden att vi bygger ett nytt, anpassat system.
– Det som avgör, som alltid, är kundens verkliga behov! 

Fakta

Elicit finns i dag i Göteborg, Stockholm och Malmö. Sammanlagt har Elicit ett 70-tal medarbetare, kvalificerade projektledare och systemutvecklare med lång erfarenhet.

Dela artikeln

Journalist

Martin Westholm

Fler artiklar