Weekly News

Andreas Malberg, Marketing & Operations Director – Conrad Scandinavia DIGITALISERING

I teknikens framkant

Sedan Max Conrad grundade företaget i 1920-talets Tyskland, försöker Conrad ligga i teknikens framkant. Det som började med försäljning av radioset till entusiaster som byggde sina egna radioapparater, har lett till den senaste innovationen – Conrad Connect, som lanserades tidigare i år.

Conrad Connect är en molntjänst där användaren kan övervaka, styra och koppla ihop smarta enheter och tjänster, oavsett tillverkare och varumärke. Smarta enheter från samma märke fungerar visserligen bra tillsammans, men när en användare köper från flera olika tillverkare är det svårt eller snarare omöjligt att koppla ihop dessa. Med Conrad Connect kan du enkelt koppla ihop olika enheter, men även övervaka och styra allt från en plats samt tilldela regler efter "If This Then That"-pricinipen.

– Med Conrad Connect kan du exempelvis koppla ihop en Bosch Home Connect-kaffemaskin med en ansiktsigenkänningskamera från Netatmo. När du eller en kollega kommer in på kontoret känner kameran igen dig och därefter bryggs en kopp kaffe enligt dina preferenser, berättar Andreas Malberg, Marketing & Operations Director Conrad Scandinavia.

IoT är fortfarande en tämligen abstrakt term för de flesta av oss. Andreas säger att man på Conrad tror sig veta att detta kommer ändras inom en väldigt snar framtid. Det är snarare en revolution än utveckling, som kan jämföras med internet och hur det från en separat, unik nischlösning blev basen för ett helt nytt sätt att leva och göra affärer på!


Dela artikeln

Journalist

Anna Bjärenäs

Fler artiklar