Weekly News

Henrik Persson, VD FDT DIGITALISERING

Framtidens digitala handel

Utvecklingen inom affärssystem för handeln går i en rasande fart. Mobilitet, Business Intelligence (BI), big data samt betallösningar är områden där IT-företaget FDT Systems ser stor potential. 

– Vi har starkt fokus på butikskedjor inom detaljhandeln. Vi erbjuder ett totalkoncept med allt från artikelinformation och försäljningsstatistik till hårdvara och kassasystem, säger Henrik Persson, VD på FDT.

När det gäller mobilitet förutspår han att det blir mer butik på nätet och att behovet av traditionella kassafunktioner minskar och ersätts av lösningar där kunderna betjänas av säljpersonal ute i butiken, eller själva scannar via mobilen och betalar med hjälp av telefonen. Likaså försvinner lokal programvara och ersätts av mobila enheter som är uppkopplade mot molnet och utnyttjar den programvara som tjänsteleverantören tillhandahåller.

– Rätt utnyttjat kan BI hjälpa butiker att analysera konsumtionsmönster och se vilka artiklar som är frekventa, hur väl kampanjer faller ut, vilka priser och marginaler man har och var lönsamheten ligger. En enorm möjlighet, avslutar Henrik.


Dela artikeln

Journalist

Anna Bjärenäs

Fler artiklar